Wijndomein - Cava Blancher
Druiven - Trepat, Garnatxa & Pinot Noir
Dosage - Brut
Vinificatie - Traditionele methode met tweede gisting op de fles met rijping van 25 maanden sur lattes. Caves Blancher maakt al drie generaties lang artisanale cava. De wijnmakerij, opgericht in 1955, werd altijd gedreven door een eenvoudig motto: je hebt goede druiven nodig om goede cava te maken. Caves Blancher haalt 90% van het fruit van zijn eigen percelen, gelegen in drie gemeenten van Penedès en ook in de kustplaats Teià. De gebroeders Carbó hebben ambachtelijke praktijken gehandhaafd, zoals het handmatig doorzagen van de flessen en het gebruik van een geheim familierecept voor hun likeur de tirage. Alle Blancher-cava's worden gedurende langere tijd gerijpt (van 18 tot 50 maanden) en komen in aanmerking voor Reserva of Gran Reserva.
Uitwerking - Soorten Trepat, Pinot Noir en Garnacha. Gemacereerd met hun schil voor het extraheren van kleur en aroma's van de variëteit. 15 maanden gerijpt in de Our cava's. Proefnotities Roze kleur met kersenreflecties. Schone, frisse aardbeienaroma's met een achtergrond van gebak. In de mond is deze gastronomische rosé cava fris en fruitig met een integratie van de fijne bubbels en een persistente afdronk