Burzi - Barolo Riserva - Vecchie Viti Capalot - 2015 - Rood - 75cl

  • Jaar2015
  • LandItalië
  • RegioPiemonte
  • Prijs€ 59,95
 Toevoegen aan mandje

Wijndomein - Burzi

Regio - La Morra

Druiven - 100% Nebbiolo

Appellatie - Barolo DOCG

Cru - Capalot

Vinificatie - De druiven komen van een single vineyard wijngaard in La Morra, meer precies van het dorpje Capalotti met de benaming "Gasprina". Deze wijngaard is de oudste van het wijndomein, zo oud zelfs dat de laatste plant datum dateert van de Tweede Wereldoorlog. 300m boven zeeniveau, zuiderhelling. 

Wijnbouw - Tijdens de fermentatie is er een constant werk van manueel overpompen van de most. De maceratie duurt een 30 tot 60 dagen afhankelijk van het jaartal en wordt uitgevoerd in inoxen cuves. Dit gebeurt onder temperatuur controle met de bedoeling om de hoed te breken. De malolactische gisting en de rijping van de wijn vindt plaats in Oostenrijkse eiken vaten van 30 hl die niet getoast zijn om zo de fruitigheid van de wijn te bewaren en vooral het karakter van het geboorteland tot uiting te laten komen.

Lekker bij - Deze soepele, zachte en volrode wijn smaakt bij zowat alles : voornamelijk wild, lamsvlees, rundvlees en ook bij rijkelijk gevulde pastaschotels.

 

 

Vivino Score : 4.1* op 5

 

Reviews

 

* "Ja zo wil je ze hebben, wat een dijk van een wijn. Barolo van oude stokken. Heerlijke klassieke neus, met teer, bramen, bessen, gedroogde pruimen en een lichte rokerigheid. Mooi gelaagd. Vrij complex. Excelleert in de mond. Wat een balans en finesse, mooie geïntegreerde zuren en o zo sappig. Tannines zijn stevig, bovengemiddeld, maar wel al enigzins gerijpt en verteerbaar, zeker bij een maaltijd. Intens en een geweldige lengte. Outstanding wine !"

* "Echt een goede Barolo! De neus is gewoon verbazingwekkend fruitig. Lange, volle en rijke smaak. Wat gedroogd fruit en een lichte zwarte bessensmaak"

* "Wauw wat een Barolo. In het begin een beetje gesloten, maar na 2 uur is het geweldig. Klassieke Barolo-tonen en verrassend zachte tannines. Het ontbreekt een beetje in de tasing, waarschijnlijk door mijn tijdsgebrek. Maar dit is waarom ik van Barolo hou"