Wijndomein - Château de Lavernette
Appellatie - Beaujolais AOC
Druif - Gamay noir à jus blanc
Bodems - Zandbodems met stukken graniet erin
Productiemethode - Biodynamisch
Vinificatie - De druiven worden manueel geoogst, gesorteerd en gaan via de zwaartekracht een tank in. Daarna ondergaan de volledige clusters van druiven de fermentatie gedurende 10 à 12 dagen. De most wordt daarna zachtjes geperst in een pneumatische pers. Deze wijn eindigt de eerste fermentatie in houten vaten in een koele kelder. De temperatuur is gecontroleerd gedurende het wijnmaak proces om zo fijne aroma's te verkrijgen. De malolactische fermentatie gebeurt natuurlijk in houten eiken vaten. De leeftijd van de houten vaten is gemiddeld 4 jaar. De wijn wordt op het wijndomein gebotteld na 10 maanden gerijpt te hebben op houten vaten. De wijn wordt gebotteld voor de nieuwe oogst en rijpt daarna verder in de fles.
Smaak en aroma - Deze Beaujolais wordt gekenmerkt door een dieprode kleur en een rijke textuur, gevolgd door een lange afdronk in de mond. Aroma's van kreupelhout, vanille en een vleugje tabak worden begeleid door zwarte kersen, zwarte bessen, peper en donkere chocolade. Met enkele strakke tannines en rijk zwart fruit is het een rijpe, sappige wijn met een intense zuurgraad en een pittige afdronk . Deze charmante wijn onthult langzaam zijn mysteries om u te verleiden...
Lekker bij - Kalfsvlees, varkenshaasje