Wijndomein - Schola Sarmenti
Appellatie - Nardo Rood Riserva DOC
Druiven - 80% Negroamaro & 20% Malvasia Nera
Productiemethode - Bio
Wijnbouw - De druiven worden manueel geoogst en worden voorzichtig in manden gelegd zodat de gehele druiventrossen veilig aankomen op het wijndomein. Eenmaal ze zijn aangekomen worden ze verder geselecteerd door gebruik te maken van een speciale sorteertafel waar deze tri gebeurt. De druiven hebben een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. De wijnstokken staan in alberello aangeplant, dit is in struikvorm met een densiteit van 4500 planten per ha. De plant geef 1800 gram druiven per struik.
Viticultuur - De wijn wordt gevinifieerd in inoxen cuves en rijpt daarna verder gedurende 8 maanden in medium getoast Franse eiken vaten (tonneaux) en daarna nog 6 maanden op de fles om te stabiliseren en ronde tannines te bekomen.
Lekker bij - Rundsvlees, lamsvlees, pasta en een rijkelijke kaasschotel
Medaille - staat in de Wine Spectator TOP 100 !