Wijndomein - Château Minuty
Druiven - Grenache (50%), Cinsault Tibur (30%) en Syrah (20%)
Wijnbouw - Met de hand geoogst, daarna worden de bessen verplaatst en naar de korte maceratie (3-4 uur) gestuurd en vervolgens onder milde druk verwerkt. De alcoholische gisting vindt plaats bij een temperatuur van 16 ° C in roestvrijstalen tanks, waardoor de smaak van bessen behouden blijft. Wijn wordt gerijpt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 15 ° C. Na het bottelen wordt de wijn bewaard in een donkere, goed geklimatiseerde kelders. Vandaag zet het familiebedrijf kleinkinderen Gabriel Carney - Jean-Etienne en Francois Mutton voort, ze werken ook aan de herstructurering van wijngaarden, het rationalisatiedomein (uitrusten met moderne en effectievere tools), de promotie van een nieuw merk en het verbeteren van de kwaliteit van wijnen, gericht op het verbeteren van hun versheid en elegantie. Wijngaarden Château Minuty beslaan 75 hectare land. Ze zijn gelegen op de hellingen nabij de dorpen Grassina (Gassin) en Ramatuel (Ramatuelle), met prachtig uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Het heerlijke milde zeeklimaat en de prachtige expositie van aanlandingen in de toekomst geven de wijnen een bijzondere uniciteit
Aroma - De wijn heeft een delicaat aroma met hints van aardbei, kers en framboos, met sappige citrustinten.
Smaak - De wijn is elegant en droog van smaak met hints van perzik, gekonfijt fruit en sinaasappelschil, delicate bloemige nuances, frisse zuren en een aangename afdronk.
Lekker bij - Aanbevolen wijn als aperitief, voor lichte salades, zeevruchten, vis in roomsaus, snacks - kaas, gerookt.