Masia Cabellut - Ella Charles - 2020 - Wit - 75cl

  • Jaar2020
  • LandSpanje
  • RegioCatalunia
  • Prijs€ 15,50
 Toevoegen aan mandje

Wijnbouw : VEGAN

Druiven : 70% Sauvignon Blanc, 30% Macabeo

Masia Cabellut heeft in 2014 Chardonnay stokken geplant op de linkse heuvel van Cabellut op de meest Noordelijke plaats. Het eerste jaar hebben ze deze Chardonnay druiven zeer vroeg geoogst, wat resulteerde in een wijn met een laag alcoholgehalte en met een hoge aciditeit 

Vinificatie : Inoxen cuves

Appellatie - DO Penedes

Masia Cabellut heeft 5 hectare wijngaarden, omgeven door 25 hectare wildernis. Inheemse druivenrassen (zoals Xarel-lo en Parellada, die worden gebruikt om cava te maken) worden geteeld naast internationale rassen (Grenache, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, enz.). Het landgoed heeft in 2021 een biologische certificering gekregen.

Een verrassende - en explosieve - blend van Macabeo (Macabeu) en Sauvignon Blanc, Ella Charles is een wijn die dringend ontdekt moet worden ! De wijnstokken staan aangeplant op kalkbodems, in terrasvormige percelen die naar het westen zijn gericht, met minder zon in de ochtend: dit is waar de voortreffelijke mineraliteit van deze charmante wijn te vinden is. De druiven worden met de hand geoogst. Ella Charles is gerijpt in eiken vaten en acaciahout

Biologische wijnbouw : Een biologische wijn is een wijn die wordt bekomen uit een alcoholische gisting van biologisch geteelde druiven. Bij biologische wijnbouw worden de druiven in de biologische cultuur geteeld zonder gebruik van enig chemisch samengesteld product. Kunstmeststoffen, zwaar giftige onkruidverdelgers (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticiden en fungiciden zijn strikt verboden in deze teelt. De biologische wijnbouw is 100% milieubewust en volledig veilig voor de gezondheid.  Het sulfiet gehalte in een biologische wijn is beduidend lager doordat het maximum toegelaten gehalte ook veel lager is als bij een wijn die gemaakt wordt door de conventionele wijnbouw. 

Neus : Zeer aromatische neus gedomineerd door witte bloemen, citrus en steenvruchten (perzik, abrikoos).

Smaak : Ruim mondgevoel, duidelijke mineraliteit, goede lengte. Gedroogde abrikozen, fris, mooie balans van zuren, knipoog naar de Sauvignon maar ronder door de Macabeu op kastanjehout gerijpt. Macabeu geeft deze wijn een rondere swing en body. In de mond verandert de wijn in roze pompelmoes met een grote lengte en complexiteit. Een unieke combinatie die je moet proeven en genieten. 

Oog : Het glas heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. 

Lekker bij : Deze wijn is de ideale begeleider bij een vlezige vis zoals bij heilbot, kabeljauw of bij gegrild of gerookt wit vlees en groenten.

Alcoholgehalte : 12,5% 

Serveren : 10 - 12°C