Wijndomein : Portal d'Azenha
Appellatie : DOC Douro.
Druiven : 50% Arinto 50% Rabigato
Oog : De wijn heeft een intense citroengele kleur met goudgele hints in de rand van het glas.
Neus : De neus onthult ongewone complexiteit met exuberante aroma's van wit steenfruit, ondersteund door een distinct mineraal karakter, subtiele hints van vanille en geroosterde toetsen.
Mond : De wijn is fruitig, vettig in de mond, zeer elegant en mooi in balans. Zeer lange afdronk
Lekker bij : Deze wijn is ideaal bij gekruide delicatessen, bij gegrilde vis, gegrild wit vlees, stoofpotjes en zachte kazen.
Vinificatieproces : Manuele selectie van druiven bij de ingang van de kelder. Totale destemming en maceratie van de koude schil gedurende 8 uur. Zacht pneumatische druk, gevolgd door gisting in licht geroosterde Franse eiken vaten, bij een gecontroleerde temperatuur van 15° C. “Elevage” gedurende 9 maanden in dezelfde vaten (35% nieuwe eik) en "sur lie, battonage” om de 15 dagen.
Alcoholgehalte : 13,5% Vol.
Serveertemperatuur : 10-12°
Wijnregio Douro - De vallei van de Douro behoort tot de beste en mooiste wijnregio's van Portugal. Portal d'Azenha is één van de kwaliteitsvolle wijnhuizen van de Douro vallei en heeft prachtige reserva en grande reserva wijnen in hun gamma. Daarnaast is er ook de DOC wit, rosé en rode wijnen. Natuurlijk heeft Portal d'Azenha ook een fantastish gamma aan portwijnen.
De streek dankt haar naam aan de rivier Douro die door het gebied stroomt. De bovenloop van het Portugese gedeelte van de Douro staat bekend om haar vele Quinta's. Dit zijn wijngaarden waar de druiven voor porto groeien.
Portal d'Azenha kiest zijn druiven zorgvuldig uit zijn eigen wijngaarden Het productiecentrum beschikt over de nodige infrastructuur om Douro wijnen van de beste kwaliteit te produceren. De rijpingskelder bevat jonge vaten in Franse en Amerikaanse eik en typische eiken uit Portugal.